top of page

MASSAGETECHNIEKEN

 

Een massage ondersteunt en verbetert de (sport) prestaties van het paard. Het beste resultaat bereik je als dit regelmatig herhaald word.

De bedoeling (sport) paarden massage is om spierpijn te verlichten, maar ook als preventie van mogelijke (spier) blessures in de toekomst. 

thumbnail_IMG_1695.jpg

(Sport) paarden masseur kan worden gebruikt om het paard eens lekker te verwennen en te laten ontspannen. Maar het kan ook gebruikt worden als het paard probleemgedrag vertoond of problemen heeft met rijden, zoals bokken/ steigeren, moeite met stelling, vluchtgedrag, verzet, niet willen verzamelen, stijfheid of moeite heeft met recht lopen. Dan kan een (sport) massage een mogelijkheid zijn om het probleem te verminderen of op te lossen (dit zal nooit met 1 keer sport paarden massage opgelost kunnen worden).

IMG_3251.jpg
econo-san.png

Maar je kunt het ook bij trainingen gaan inzetten om bewegingen en oefeningen die het paard sterker moet maken, waarbij het paard asymmetrie vertoont of verminderde balans laat zien extra te ondersteunen waarbij het paard meer bewustwording krijgt. Bijv. na een revalidatie om het paard weer meer bewustwording te brengen, of juist een ondersteuning in het herstelproces na een hele zware training of wedstrijd. 

De hand wordt in verschillende posities op de huid geplaatst en zo wordt de huid bewogen. 

De wraps worden gebruikt om het dier te helpen zijn aandacht te verplaatsen naar een bepaald gebied.

Meisje en Paard

Ze proberen het niet te begrijpen, maar ondergaan de ervaring.

Ze ervaren het gewoon als heerlijk. De paarden zullen in het begin even onwennig zijn vanwege de energie die gaat stromen door het paardenlichaam. 

bottom of page