top of page

PAARDEN VERVOER 

GRONINGEN 

 

We houden rekening met het comfort van jouw paard of pony. Zo nemen we bijvoorbeeld liever een alternatieve route. 

Onze chauffeurs beschikken over het getuigschrift van vakbekwaamheid ccv. (meer weten over ccv kijk (hier) en ruime ervaring met paarden waardoor wij jouw paard op een perfecte manier vinden om vervoert te worden van stal naar stal. Wedstrijd/ concours kortom waar je paard ook naar toe moet.

Wij zijn gevestigd in Appingedam provincie Groningen en rijden met een 2-paardentrailer, we hebben vele zakelijke gebruikers, maar ook particuliere gebruikers. Maar ook ieder ander kan hier gebruik van maken. 

Paarden vervoer Groningen Horses and Service is voor de veiligheid, betaalbaar en verantwoord vervoer, en de veiligheid van je paarden staat bij Horses and Service dan ook hoog in het vaandel.

Ons belangrijkste doel is namelijk dat je paard het transport als veilig en stressvrij ervaart en jij als eigenaar met een gerust hart van ons transport gebruik kan maken van paarden vervoer Groningen Horses and Service. 

Door onze jarenlange ervaring met paarden weten we als geen ander hoe belangrijk het is om je dierbare paard met rust en geduld te vervoeren. 

We nemen dan ook uitgebreid de tijd voor het laden en lossen, 

 

Laden gebeurt bij ons overigens niet onder dwang door geweld, denk aan zwepen, bezems, slaan/ schoppen etc. Als je besluit om jouw paard met dit soort dwangmiddelen te laden zullen wij de rit niet uitvoeren.

In deze gevallen is de rit en tijd wel door ons geïnvesteerd en zal er geen restitutie plaatsvinden. Meer hierover kunt u terugvinden op onze algemene voorwaarden.

 

We nemen ook uiteraard de tijd voor het transport zelf. 

Ook worden je paarden vervoerd met een hooinet, er is gebleken uit onderzoek dat dit voor paarden minder last geeft van stres, en ze staan lekker stabiel en hebben nauwelijks last van onbalans tijdens het transport. 

Ons paarden vervoer is zeer flexibel te plannen, meestal ook op korte termijn, en er wordt volledig rekening gehouden met jouw wensen!

Een standaard uitrusting die Paarden vervoer Groningen Horses and Service mee neem is EHBO kist (voor paarden). 

En er kan uiteraard ook bagage mee. 

 

 

 

Waar kan paarden vervoer zo al naar toe gaan?

 

 • Wedstrijd/ concoursen (groomen hoort tot de mogelijkheden, hier zijn geen extra kosten aan verbonden LET OP wordt niet voorgelezen).

 • een keuring

 • Bij wisseling van pensionstal

 • Kliniekvervoer (Nederland, België en Duitsland)

 • Vakantievervoer van uw paard(en)

 • Vervoer van uw paard(en) binnen Benelux & Duitsland. Het vervoer is zeer flexibel te plannen, ook op korte termijn, en er wordt volledig rekening gehouden met uw wensen. U kunt altijd zelf meerijden en er kan uiteraard ook bagage mee.

 • Staat er niet bij wat je zoekt neem dan contact met ons op. En we kijken voor een passende oplossing.

 

 

Internationaal privé vervoer:

 

 • Voor vervoer binnen Benelux & Duitsland besteden we veel aandacht aan de inventarisatie van jou wensen.

 • We maken in afstemming met de opdrachtgever een optimale rit planning.

 • Bij vervoer naar of van Duitsland moet het paard in het bezit zijn van een gezondheidsverklaring, deze kan worden aangevraagd bij de NVWA, een geschreven verklaring van een dierenarts is niet voldoende.

 • Je moet zelf zorgen voor een exportcertificaat. In veel Europese landen is verplichte, export certificering van uw paard nodig (TRACES). Ook in België en Duitsland. (Raadpleeg https://www.nvwa.nl/onderwerpen/paarden/met-uw-paard-naar-het-buitenland In alle andere gevallen stelt de Europese Unie exportcertificaten verplicht om bij te kunnen houden welke paarden, wanneer, in welke landen zijn geweest. Bij een uitbraak van paardenziekten kunnen dan betere maatregelen genomen worden). 

 • Wij rijden beslist niet zonder deze verklaring omdat bij controle anders de paarden in beslag genomen kunnen worden.

 

 

 

 

Extra informatie: 

 

We rijden door de hele Benelux & Duitsland, en we houden rekening met het comfort van jouw paard of pony. 

Zo nemen we bijvoorbeeld liever een alternatieve route. 

Als we weten dat knooppunten dicht zitten, of waar er regelmatig files zijn, dan passen we onze route aan. 

We gaan dus niet standaard uit van de kortste route.

De tarieven voor Paarden vervoer Groningen zijn per rit verschillend en zijn niet te koppelen aan een kilometrage. 

Elke klant heeft specifieke wensen, waarop wij onze prijzen calculeren (denk bij voorbeeld aan Retourrit, wachttijden, 1 of 2 paarden/ pony’s mee moeten etc.) 

De prijs die we voor je berekenen is een All-in prijs. Je betaalt bij ons na het vervoer met de paarden vervoer niets extra (tenzij tolwegen, of dat we om moeten rijden verwegen files/ afsluitingen van de wegen of andere omstandigheden).

bottom of page